Veleposlaništvo RS Beograd /Novice /
23.06.2015  

Veleposlaništvo je obeležilo Dan Državnosti in Dan Slovenske vojske s sprejemom

Včeraj je naše in vaše veleposlaništvo v Beogradu obeležilo Dan Državnosti in Dan Slovenske vojske. L. 1991 je Slovenija namreč tudi formalno postala samostojna in neodvisna država. Njen 24. rojstni dan pa ni praznovala sama. Vse najboljše ji je zaželelo vsaj 500 prijateljev Slovenije! Orkester Slovenske vojske je prispel iz Slovenije samo v ta namen, da nam je zaigral slovensko in srbsko himno, nato pa slovenske zimzelene melodije. Ob najlepši glasbi, prigrizku in pijači smo sredi Beograda praznovali skupaj s Slovenijo tudi mi. Hvala vam, prijatelji! Slovenija je bila vas in vaših čestitk iskreno vesela.

Kot vsako leto gre tudi tokrat naša iskrena zahvala in pohvala slovenskim podjetjem v Srbiji za izkazano velikodušnost in njihove prispevke, ki so nam omogočili izvedbo sprejema v željenem obsegu. Za dragoceno pomoč se tako zahvaljujemo donatorjem NLB banka, Gorenje, Impol Seval, Sava osiguranje, Life design hotel, Celjske mesnine i Radgonske gorice, JUB, Triglav osiguranje, Petrol i Beogas, Perutnina Ptuj, Pristop, Cablex-S in Don Don.

Televizijski posnetek sprejema in komentar odpravnice poslov si poglejte na http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=185655