Evropska komisija je objavila priporočilo o odpravi omejitev na zunanji meji za vstop v EU ter seznam epidemiološko varnih tretjih držav, ki so: Alžirija, Avstralija, Kanada, Gruzija, Japonska, Črna gora, Maroko, Nova Zelandija, Ruanda, Srbija, Tajska, Tu /Novice /
26.05.2015  

Obisk podpredsednika vlade Republike Slovenije in ministra Dejana Židana v Srbiji

Podpredsednik vlade in minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, v funkciji ministra za obrambo Republike Slovenije Dejan Židan je bil 8. in 9. maja 2015 na uradnem obisku v Republiki Srbiji.

Podpredsednik vlade in minister Židan se je z gostiteljico, ministrico za kmetijstvo Republike Srbije Snežano Bogosavljević Bošković prvi dan obiska sestal z vodstvom JP Srbijašume, sledil je obisk in srečanje z vodstvom Nacionalnega parka Fruška gora. Drugi dan obiska je podpredsednik vlade in minister Židan sodeloval na otvoritvi 82. Mednarodnega kmetijskega sejma v Novem Sadu, kjer je obiskal tudi razstavne prostore nekaterih slovenskih podjetij.

Podpredsednik vlade in minister Židan se je v Novem Sadu srečal tudi s predstavniki društva Slovencev Kredarica.

Podpredsednika vlade in ministra Židana, ki se je v Srbiji modil z delegacijo Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije, je ves čas obiska spremljala Mateja Norčič Štamcar, začasna odpravnica poslov na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Beogradu ter Liljana Figar Ferme, pooblaščena ministrica.