Veleposlaništvo RS Beograd /Novice /
24.12.2015  

Poslovno srečanje s predstavniki podjetij iz Zahodno-bačkega okrožja

V vojvodinskem mestu Sombor je 16.12.2015 potekalo poslovno srečanje s predstavniki podjetij iz Zahodno-bačkega okrožja (vključuje mesta Sombor, Apatin, Kula in Odžaci) v soorganizaciji Regionalne gospodarske zbornice Sombor. Iz Veleposlaništva Slovenije sta se dogodka udeležila ekonomski svetovalec Goran Križ in Snežana Goršek, strokovna sodelavka. Na slovenski strani sta se dogodka udeležila tudi Častni konzul Republike Slovenije iz Novega Sada Rajko Marić in predsednica Slovenskega poslovnega kluba Danijela Fišakov.

Dogodek je odprl predsednik regionalne zbornice Zoran Bulatović, ki je predstavil delo zbornice in interes podjetnikov iz somborske regije po vzpostavitvi novih poslovnih stikov s slovenskimi podjetji in poglobitvi že obstoječega sodelovanja s Slovenijo.

Goran Križ je predstavil aktualno gospodarsko stanje v Sloveniji s poudarkom na obstoječem bilateralnem gospodarskem sodelovanju in priložnostmi za tesnejše dvostransko sodelovanje.

Pomočnica predsednika somborske zbornice Jovana Vujković je predstavila gospodarstvo regije in obstoječe sodelovanje s slovenskimi podjetji. Predsednica Slovenskega poslovnega kluba Danijela Fišakov je predstavila delo kluba.

V pogovoru s tamkajšnjimi podjetniki so le-ti izkazali velik interes po sodelovanju s slovenskimi podjetji, predvsem na področju kmetijstva, turizma in novih investicijah iz RS. Župan Apatina je omenil nedavni investiciji slovenskih podjetij podjetij Lumber Line in Kopitarne v njihovi industrijski coni. Dogovorjeno je bilo, da se v naslednji fazi organizirajo B2B srečanja zainteresiranih podjetij na slovenski in vojvodinski strani.