Veleposlaništvo RS Beograd /Novice /
11.09.2015  

Otvoritev nove tovarne JUB doo v Šimanovcih

JUB doo je v Šimanovcih pri Beogradu 10. septembra 2015 odprl novo tovarno stiroporja, vrednost investicije je 5,6 mio EUR.  Otvoritve se je udeležila tudi podpredsednica vlade in ministrica za gradbeništvo, promet in infratstrukturo Zorana Mihajlović, ki je poleg Aleksandra Kuljaja, direktorja JUB Srbija in Mateje Norčič Štamcar, začasne odpravnice poslov na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Beogradu nagovorila udeležence.

Skupno sporočilo ob otvoritvi je bilo, da je novo podjetje, ki ga je JUB zgradil poleg obstoječe tovarne v Šimanovcih, pokazatelj ugodnega poslovnega okolja v Srbiji in vedno večje konkurenčnosti Srbije kot lokacije za tuje investicije. Novo podjetje je odziv na  poslovne priložnosti v Srbiji, kjer se izboljšuje tudi klima na področju gradbeništva, predvsem pa se odpirajo nove priložnosti na področju t.im. energetsko učinkovite obnove zgradb.

JUB v Srbiji posluje že od leta 2001, prvo tovarno barve in fasadnega materiala so odprli leta 2004.
JUB z  novo tovarno stiroporja postaja edino podjetje s celovito ponudbo fasadnih rešitev v Srbiji, tretjino proizvodnje bodo usmerili v izvoz. 


Poleg nove tovarne JUBa, smo letos v Srbiji zabeležili še 4 nove slovenske investicije.