Veleposlaništvo RS Beograd /Novice /
26.08.2015  

Protokolarna slovesnost ob predaji vozila za odvoz smeti - donacije Vlade Republike Slovenije JKP Obrenovac

V Obrenovcu je 26. avgusta 2015 potekala protokolarna slovesnost ob predaji donacije Vlade Republike Slovenije, to je vozila za odvoz smeti JKP Obrenovac v vrednosti 140.000 EUR.

Na slovesnosti je Mateja Norčič Štamcar, začasna odpravnica poslov na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Beogradu predAla ključ vozila Dragoslavu Budimiroviću, direktorju JKP Obrenovac.


Predaja vozila za odvoz smeti je prvi že zaključen projekt iz seznama donatorskih projektov v višini 1 mio EUR, ki jih je Slovenija Srbiji in BIH namenila na donatorski konferenci julija 2014 v Bruslju.

V izvedbi donacije, to je vozila za odvoz smeti, sta sodelovala Center za mednarodno sodelovanje in razvoj in podjetje Atrik doo iz Ljubljane. S tokratno donacijo in  donacijo dveh vozil za zbiranje in odvoz komunalnih odpadkov, ki ju je JKP Obrenovac julija lani doniralo podjetje SNAGA doo, je Obrenovac rešil problem zbiranja in prevoza odpadkov za naslednjih 10 let.

Miroslav Čučković, predsednik občine Obrenovac se je Sloveniji in slovenskemu narodu zahvalil za vso pomoč, ki so jo Obrenovcu ponudili po katastrofalnih poplavah maja 2014.