Evropska komisija je objavila priporočilo o odpravi omejitev na zunanji meji za vstop v EU ter seznam epidemiološko varnih tretjih držav, ki so: Alžirija, Avstralija, Kanada, Gruzija, Japonska, Črna gora, Maroko, Nova Zelandija, Ruanda, Srbija, Tajska, Tu /Novice /
13.06.2016  

Dnevi Slovenije

Veleposlaništvo je v sodelovanju s Slovenskim poslovnim klubom in z diplomatsko revijo Diplomacy and commerce organiziralo 3 dnevni dogodek "Dnevi Slovenije" v nakupovalnem centru Stadion, ki je potekal od 3. do 5. junija 2016 v Beogradu.

Dogodek je s pozdravnim nagovorom odprl veleposlanik Vladimir Gasparič. Dogodka so se s predstavitvijo na stojnicah udeležili predstavniki slovenskih podjetij ter Slovenske turistične destinacije, ki je predstavljala Slovenijo kot turistično destinacijo. Predstavniki slovenskih podjetij so ponudili degustacijo pršuta, mortadele, tradicionalnih slovenskih slaščic, kot tudi slovenskih vin in piva.

Na dogodku je sodelovala tudi akademska slikarka Majda Zorko Gasparič z razstavo svojih slik.

Uvodnemu nagovoru je sledil kulturni program z nastopom glasbene skupine Društva Kredarica iz Novega Sada in folklorni nastop s slovenskimi plesi KUD iz Kostolca.

Nastopila je tudi lutkarska skupina Art mašina s predstavo Princ Marcipan, organiziran je bil "Face painting" za otroke ter nastop malih balerin baletskega studija Leonessa. V okviru dogodka se je predstavilo tudi Društvo Sava z nastopom skupine "Pojoča družba" iz Beograda.

Zadnji dan je bil organiziran dobrodelni dogodek s prodajo glinenih predmetov za otroke "Doma Jovan Jovanović Zmaj" in delavnica za izdelavo slaščic.