Evropska komisija je objavila priporočilo o odpravi omejitev na zunanji meji za vstop v EU ter seznam epidemiološko varnih tretjih držav, ki so: Alžirija, Avstralija, Kanada, Gruzija, Japonska, Črna gora, Maroko, Nova Zelandija, Ruanda, Srbija, Tajska, Tu /Novice /
22.02.2016  

Minister Zdravko Počivalšek na srečanju s predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je po otvoritvi in protokolarnem obhodu 38. IFT mednarodnega sejma turizma 19. februarja 2016 na bilateralnem srečanju sestal s predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, prisotna pa sta bila tudi podpredsednik Vlade in minister za trgovino, turizem in telekomunikacije Rasim Ljajić ter minister za gospodarstvo Željko Sertić.

Minister Počivalšek se je že ob robu sejma, in sicer na srbski stojnici, sestal tudi z ministrom Rasimom Ljajićem, pristojnim za trgovino, turizem in telekomunikacije. Minister Počivalšek je izpostavil izkušnje Slovenije na področju turizma kot dodatno področje potencialnega sodelovanja med državama, kjer bi Slovenija Srbiji lahko prenesla svoje znanje iz tega področja – še posebej upoštevajoč dejstvo, da Srbija v bodoče namerava svojo turistično ponudbo osnovati na termah in kopališčih. Te so obenem najpomembnejši steber slovenskega turizma, ki prispeva eno tretjino vseh slovenskih prenočitev in še naprej izkazuje pozitivne trende rasti.