Veleposlaništvo RS Beograd /Novice /
14.09.2015  

Gospodarska in turistična promocija Maribora v Beogradu

V Beogradu se je 11. in 12. septembra 2015 mudila delegacija mesta Maribor, s predstavniki javnih podjetij mesta in podjetij regije. Delegacijo je vodil župan dr. Andrej Fištravec. V Beogradu je bil organiziran sestanek županov Fištravca in Malija, podpis dveh sporazumov na področju turizma in gospodarstva, B2B sestanki podjetij, predstavitev projekta "Beograd na vodi" ter turistično-kulinarična promocija Maribora. V centru Beograda, na Knez Mihajlovi ulici so mimoidoči lahko uživali v vinsko-kulinaričnih štajerskih dobrotah in nastopih glasbenih skupin. Za organizacijo turistične predstavitve je poskrbel Zavod za turizem Maribor - Pohorje.

Dogovorjeni so bili nekateri konkretni projekti prenosa izkušenj med mestoma (npr. pri čiščenju odpadnih voda, sodelovanju komunalnih podjetij), izpostavljen je bil interes za ponovno vzpostavitev letalske povezave med mestoma ter sodelovanje pri projektu "Beograd na vodi".  


Vabilu za sodelovanje v programu dogodka se je odzvalo tudi Veleposlaništvo. Protokolarnega podpisa sporazuma o sodelovanju Zavoda za turizem Maribor - Pohorje in Turistične organizacije Beograd sta se v Skupščini mesta Beograd udeležili Mateja Norčič Štamcar, začasna odpravnica poslov in Liljana Figar Ferme, pooblaščena ministrica na Veleposlaništvu.