Veleposlaništvo RS Beograd /Informacije glede potovanja /Pogoji za vstop v Republiko Srbijo v času pandemije virusa COVID-19 /

Pogoji za vstop v Republiko Srbijo v času pandemije virusa COVID-19

Slovenski državljani lahko vstopijo v Republiko Srbijo brez testa in brez odreditve karantene. Za vstop v Srbijo je potrebno imeti veljavno potovalno listino (potni list ali osebna izkaznica).

Za vstop v Republiko Srbijo morajo imeti tujci, ki prihajajo v Republiko Srbijo iz: Republike Bolgarije, Romunije, Republike Hrvaške negativen PCR test ne starejši kot 48 ur, ki je bil izdan s strani referenčnega nacionalnega laboratorija države iz katere prihajajo, oziroma vstopajo v Republiko Srbijo.

Tuji državljani, ki tranzitirajo navedene države v manj kot 12 urah pri vstopu ne potrebujejo negativnega testa PCR na COVID-19.

Odlok določa izjeme, ki pri vstopu v Srbijo ne potrebujejo PCR testa in prihajajo iz Hrvaške, Severne Makedonije, Romunije in Bolgarije, to so:  

  • Srbski državljani.

  • Osebe v mednarodnem transportnem prometu in so v tranzitu preko Srbije. Tranzit ne sme biti daljši od 12 ur.

  • Člani posadke v letalskem prometu na letalih,  ki priletijo v Srbijo ter člani posadke in potniki, ki so v mednarodnem tranzitu preko letališč v Srbiji.

  • Diplomati, zaposleni na veleposlaništvih in njihovi družinski člani imetniki akreditacij izdanih s strani Ministrstva za zunanje zadeve Srbije.

  • Otroci stari do 12 let, če imajo starši, skrbniki, družinski člani s katerimi potujejo negativen PCR test.

  • Tujci, ki imajo stalno ali začasno prebivanje v Srbiji.